WERKWIJZE

Een moderne villa, een statig landhuis, een nieuwbouw huis aan het water of een Hofje in de binnenstad.


Elke opdracht heeft zijn eigen karakteristieken; de architectuur van het huis en de wensen van de bewoners, maar ook ligging en bestaande beplanting. Ook de mate van onderhoud bepaalt de keuzes voor verharding en beplanting.

Iedere tuin is anders en vraagt om maatwerk. Dat maakt ons vak zo leuk. Wij doen ook graag een extra stap door bij gespecialiseerde kwekerijen op zoek te gaan naar de beste beplanting voor het project.

 

 

De meeste projecten bestaan uit de volgende onderdelen, per onderdeel wordt een opgave gedaan van het honorarium.


Intake
Bij een eerste bezoek bespreken we de wensen en functies van de tuin en het gewenste onderhoud.

Opmeting
De basis voor een ontwerp is een goede opmetingstekening. Hierop staan op schaal het terrein en belangrijke hoogtematen van te handhaven muren en bomen. Vaak laten we dit uitvoeren door een professioneel bedrijf. 

Schetsplan
Aan de hand van het programma van eisen maken we een schetsmatige indeling van het terrein. In dit schetsplan staan de verhardingen, halfverharding, beplanting, hagen, gras en erfafscheidingen etc. 

Definitief ontwerp

Aan de hand van het besproken schetsplan, wordt een definitief tuinplan gemaakt. Hierop zijn eventuele wijzigingen verwerkt en de maten en hoogtematen aangegeven.

Op deze tekening wordt aangegeven welk verhardingsmateriaal zal worden gebruikt en in welk verband of patroon dit zal worden gelegd. Met deze tekening kan een offerte door een hoveniersbedrijf worden aangevraagd en de aanleg plaatsvinden.


Beplantingsplan

Voor de hele tuin zal een beplantingsplan worden gemaakt. Op deze tekening staan alle vaste planten, struiken en bomen met namen en hoeveelheden. Hierbij wordt een plantenlijst aangeleverd, die tevens als bestellijst kan fungeren.


Aanbesteding en begeleiding

De tijd die nodig zal zijn voor aanbesteding en begeleiding tijdens de uitvoering zal per uur in rekening worden gebracht.schetsontwerp